Hvad er direktiverne om betalingstjenester og stærk kundebekræftelse?

Det andet direktiv om betalingstjenester (PSD2) 
Dette er et nyt EU-direktiv, som regulerer betalingstjenester inden for EØS. Direktivet kræver nye foranstaltninger, der kan påvirke din adgang til din konto og betale med PayPal.

Stærk kundebekræftelse
Det introducerer totrinsgodkendelse for onlinebetalinger, som kaldes "stærk kundebekræftelse" (SCA). For onlinebetalinger i Europa og Storbritannien er denne ekstra sikkerhed med til at hjælpe med at beskytte ved onlinekøb og forhindre svindel. 

Hvilke ændringer vil jeg se, når jeg bruger PayPal?
For det meste vil du logge på og betale med PayPal ved at angive din e-mailadresse og PayPal-adgangskode som normalt. Vi kan nogle gange bede dig om at indtaste en engangskode, som vi sender via sms til det telefonnummer, du har registreret hos os, eller via et telefonopkald, hvis du har en fastnettelefon.
 
Hvad skal jeg gøre?
Tjek, at dit nuværende telefonnummer (mobilnummer og/eller fastnet) er korrekt på din PayPal-konto profil. Hvis vi er nødt til at bede dig om en engangskode, kan vi sende den via sms til dit mobilnummer eller via telefonopkald til din fastnettelefon, så din betaling eller login ikke bliver forsinket.
 
Hvornår skal jeg indtaste denne kode? Skal jeg gøre det, hver gang jeg logger på eller betaler?
De fleste gange kan vi bekræfte din identitet ved hjælp af den PayPal-adgangskode, du har indtastet, og den enhed, du bruger (hvis det er en af dine sædvanlige enheder). Du kan derfor fortsætte med at logge på din PayPal-konto eller betale med PayPal som normalt ved hjælp af din e-mailadresse og din PayPal-adgangskode.
 
Hvor kan jeg få denne ekstra kode? Er det ikke den samme som adgangskoden til min PayPal-adgangskode?
Nej, engangskoden er ikke den samme som din PayPal-adgangskode. Vi sender dig en engangskode via sms eller via et telefonopkald til din fastnettelefon, hver gang vi har brug for en bedre bekræftelse af din identitet. Det er vigtigt, at du holder dine telefonoplysninger opdaterede i din PayPal-kontos profil for at sikre, at det kan fungere.
 
Jeg har allerede aktiveret totrinsbekræftelse på min PayPal-konto. vil jeg se ændringer?
Totrinsbekræftelse er godkendelse, der overholder SCA. Derfor vil du ikke kunne se nogen ændringer, når du logger på din konto. Men hvis du beslutter dig for at deaktivere totrinsbekræftelse, skal du sørge for, at du har et opdateret telefonnummer på din profil før.
 
Jeg har ikke et mobil-eller direkte fastnetnummer, der kan tilknyttes min PayPal-konto. Er der en anden måde at bekræfte min identitet, når jeg logger på?
Hvis du vil fortsætte med at få adgang til din PayPal-konto i overensstemmelse med PSD2-regulativer, skal du aktivere totrinsbekræftelse på din profilside for indstillinger. Denne indstilling giver mulighed for flere SCA-kompatible verificerings muligheder. På nuværende tidspunkt kan totrinsbekræftelse bruges i forbindelse med mobil, Symantecs VIP-sikkerhedsnøgle og Godkenderapp.
 
Hvad er Godkenderapps og sikkerhedsnøgler?
En Godkenderapp og Symantecs VIP Security Key-løsninger genererer en engangskode, som du kan bruge til at logge på sammen med din adgangskode, når du logger på. Når du har downloadet godkenderappen eller Symantecs VIP-sikkerhedsnøgle løsning på din telefon eller computer, skal du scanne den viste QR-kode eller indtaste den entydige serie nøgle på paypal.com for at knytte dem til din PayPal-konto. Når det er konfigureret, vil godkenderappen og Symantecs VIP-sikkerhedsnøgle give en engangskode, som ændrer sig med jævne mellemrum.