Pengemaskinian Dasar

>> Lihat semua perjanjian undang-undang

>> Lihat pengemaskinian polisi terdahulu

Pengemaskinian Dasar

 

 

Notis Pindaan kepada Perjanjian Asia Pasifik, negara Eropah dan Latin Amerika tertentu, Timur Tengah dan Afrika

Dikeluarkan: 29 April 2021

 

Halaman Ini

Halaman ini memaparkan pengemaskinian polisi yang memaklumkan pengguna tentang perubahan penting kepada Perjanjian Pengguna PayPal Asia Pasifik, negara Eropah dan Latin Amerika tertentu, Timur Tengah dan Afrika atau perjanjian, polisi atau pernyataan dalam talian lain. Sila pergi ke " Pengemaskinian Polisi Terdahulu" untuk melihat pengemaskinian polisi sebelumnya.

 

Perubahan Akan Datang

Kami sedang membuat perubahan kepada perjanjian tertentu (disenaraikan di bawah) yang mengawal hubungan anda dengan PayPal. Perubahan ini akan berlaku secara automatik pada tarikh berkuat kuasa yang sepadan yang ditunjukkan di bawah.

 

Tindakan Diperlukan

Sila semak notis di bawah dengan teliti dan biasakan diri dengan perubahan yang akan datang. Jika tidak, tiada tindakan lanjut diperlukan daripada anda. Jika anda memilih untuk menolak perubahan tersebut, anda perlu menutup akaun PayPal anda sebelum tarikh berkuat kuasa yang berkenaan.

 

Pindaan kepada Perjanjian Pengguna PayPal

Berkuat kuasa: 31 Mei 2021 (Penduduk Tanah Besar China, Malaysia dan Thailand akan mempunyai tarikh berkuat kuasa pada 16 Jun 2021.)

  • Kami akan menyemak semula Perlindungan Pembeli dan Perlindungan Penjual PayPal supaya konsisten di peringkat global dan untuk menjelaskan transaksi yang layak untuk perlindungan.
  • Kami menjelaskan cara menghantar atau menerima sumbangan akan dikendalikan.

 

Pindaan kepada Yuran

Berkuat kuasa: 31 Mei 2021 (Penduduk Tanah Besar China, Malaysia dan Thailand akan mempunyai tarikh berkuat kuasa pada 16 Jun 2021.)

  • Kami telah menukar yuran bayaran balik bagi penduduk Tanah Besar China yang membuka akaun PayPal dan menggunakan perkhidmatan PayPal. Jika anda membayar balik transaksi kepada pembeli, kami akan mengekalkan yuran seperti yang ditetapkan pada halaman Yuran kami.
  • Kami telah menukar yuran yang dikenakan kepada negara atau rantau tertentu untuk pengeluaran baki ke akaun bank AS. Dari Tarikh Berkuat Kuasa di atas, pengeluaran baki ke akaun bank AS oleh pengguna di Filipina, Indonesia, Jepun, Republik Korea Selatan dan UAE akan tertakluk pada yuran 3.00% - dan pengeluaran baki ke akaun bank AS oleh pengguna di Argentina dan Columbia akan tertakluk pada yuran 3.50%.

 

Pindaan kepada Perjanjian Kad Kredit dan Debit Lanjutan PayPal

Berkuat kuasa: 31 Mei 2021

  • Kami telah menukar nama Perjanjian Kad Kredit dan Debit Lanjutan PayPal. Nama baharu perjanjian ini ialah Perjanjian Perkhidmatan Bayaran Dalam Talian PayPal.
  • Sila lihat seksyen "Tentang Perjanjian ini" pada permulaan Perkhidmatan Bayaran Dalam Talian PayPal untuk maklumat lanjut tentang perkhidmatan yang dilindungi oleh perjanjian ini.
  • Kami telah menambah terma untuk menjelaskan cara menggunakan Butang Bayaran PayPal, dan kami telah menambah terma untuk menjelaskan penggunaan ciri Pengebilan Berulang dan Bayaran Berulang.
  • Kami sedang mengemas kini terma Hak Proprietari kami.

Untuk menyemak Perjanjian Pengguna yang telah dikemas kini, sila klik DI SINI.