Beleidsaanpassingen

 

>> Alle juridische overeenkomsten weergeven

>> Eerdere beleidsaanpassingen weergeven

Beleidsaanpassingen

 

Kennisgeving van wijziging(en) van de PayPal-overeenkomst(en) van België

Uitgegeven op 10 mei 2022

 

Deze pagina

Op deze pagina worden PayPal-gebruikers op de hoogte gebracht van belangrijke aanpassingen in de PayPal Gebruikersovereenkomst voor België of in andere online overeenkomsten, beleidsregels of verklaringen en/of kunnen de PayPal-gebruikers deze aanpassingen alvast lezen. U kunt hier ook kennisgevingen van eerdere beleidsaanpassingen bekijken.

 

Geplande wijzigingen

We maken wijzigingen in bepaalde overeenkomsten (hieronder vermeld) die van toepassing zijn op uw relatie met PayPal. Deze wijzigingen worden automatisch doorgevoerd op de onderstaande corresponderende ingangsdatum(s).

 

Acties vereist

Lees de onderstaande kennisgevingen aandachtig en maak uzelf vertrouwd met de geplande wijzigingen. Als u onze services blijft gebruiken nadat de wijzigingen van kracht zijn geworden, gaat u ermee akkoord aan deze wijzigingen gebonden te zijn. Anders hoeft u geen verdere actie te ondernemen om dergelijke wijzigingen te accepteren. Als u ze echter liever weigert, moet u uw PayPal-rekening vóór de toepasselijke ingangsdatum sluiten, zoals beschreven in de gebruikersovereenkomst.

 

Wijzigingen in de PayPal-gebruikersovereenkomst

Met ingang van 1 augustus 2022 verduidelijken we het volgende:

  • de bepaling inzake terugboekingen in de Gebruikersovereenkomst, om duidelijker te maken wanneer PayPal een betaling kan terugboeken.
  • de taal in de bepaling van het toepasselijk recht en de jurisdictie. Hiermee wordt bevestigd dat consumenten het recht hebben om bij lokale rechtbanken een zaak tegen ons aan te spannen.

Bekijk de bijgewerkte Gebruikersovereenkomst.

 

Belangrijke mededeling voor alle klanten in de EU en het VK

Als onderdeel van de voortdurende inspanningen van PayPal om enkele noodzakelijke wijzigingen te beheren die voortvloeien uit de uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie, trekken we ons op 1 december 2022 terug uit de vrijwillige jurisdictie van de Financial Ombudsman Service (FOS) van het Verenigd Koninkrijk. Als gevolg van wijzigingen in de regelgeving van het Verenigd Koninkrijk zijn we sinds 1 januari 2021 onderworpen aan de verplichte jurisdictie van de FOS voor klachten van bepaalde Britse klanten (consumenten en bepaalde kleinere bedrijven die in aanmerking komen voor een micro-onderneming, kleine onderneming, liefdadigheidsinstelling, trustee of garant) over gebeurtenissen die op of na deze datum plaatsvinden en blijven deze klanten het recht hebben om hun klacht bij de FOS voor te leggen.

Als u een klacht heeft met betrekking tot een gebeurtenis die plaatsvond vóór 1 januari 2021 en u niet tevreden bent over de wijze waarop PayPal deze klacht in onze definitieve reactie heeft opgelost, moet u deze klacht vóór 1 december 2022 aan de FOS voorleggen.

 

Updates voor uw SEPA-machtiging tot automatische incasso

Ingangsdatum 31 mei 2022

We werken uw SEPA-machtiging tot automatische incasso bij door een veld genaamd 'Type betaling' op te nemen en dit te vermelden als 'Terugkerend', wat in overeenstemming is met de Gebruikersovereenkomst waarin u ons doorlopend machtigt wanneer u een bankrekening als betaalmethode aan uw PayPal-rekening koppelt. We werken ook uw SEPA-machtiging tot automatische incasso bij door uw adres op te nemen.

U blijft zoals gebruikelijk profiteren van de voordelen van een SEPA-machtiging tot automatische incasso. U kunt er zeker van zijn dat deze update geen enkele invloed heeft op de service die u ontvangt.

 

Introductie van de voorwaarden van het PayPal Generosity Network

Met ingang van 1 augustus 2022:

  • introduceren we de voorwaarden en overeenkomstige kosten voor het PayPal Generosity Network.

Bekijk de voorwaarden van het PayPal Generosity Network

Bekijk de bijgewerkte Consumentenkosten.

Bekijk de bijgewerkte Webwinkelkosten.